Spoorbouw

Voor onderhoud en uitbreiding van de ruim 3.000 km spoorlijn in Nederland, leveren wij al decennia lang ballastmateriaal. Producten uit ons spoorbouwassortiment zijn o.a. toegepast bij spoortrajecten als de Hogesnelheidslijn (HSL), Hanzelijn, Maasvlakte en de Betuwelijn.

Porfier is het materiaal bij uitstek om toe te passen als spoorballast. Met Porfier, in de afmetingen 22-40 mm en 31,5-50 mm, wordt een stabiel ballastbed gecreëerd dat trillingen dempt en overtollig regenwater afvoert. In de afmeting 0-8mm is dit materiaal zeer geschikt voor schouwpaden, zoals je deze tegenkomt langs railtrajecten, maar ook langs watergangen en -keringen.

Porfier wordt gewonnen in de groeve van Quenast. Deze groeve is één van de 'groenste' van Europa waar het totale proces van winning tot belading in schepen of treinen zeer efficient is ingericht. Alle processen worden aangedreven door de zelf opgewekte zonne-energie. Omdat de groeve ook nog maar eens 120 km van Nederland verwijderd is en goed te bereiken per schip en trein heeft Porfier van Quenast ook nog eens de laagste MKI waarde van slechts €0,61 per ton.

Bent u geinteresseerd wat de MKI waarde is van gewassen spoorballast voor uw specifieke project? Neem dan contact met ons op.

Al onze materialen voldoen aan de SPC-eisen van Prorail. Op diverse locaties in Nederland houden wij voorraad aan van dit materiaal zodat ook kleinere hoeveelheden per auto of in big-bag snel geleverd kunnen worden.

Producten in spoorbouw

Projecten in spoorbouw