Continuïteit als zelfstandig familiebedrijf op lange termijn

Als zelfstandig familiebedrijf is De Hoop sinds 1911 actief als leverancier aan de bouw in Nederland en België. Door de jaren heen heeft De Hoop Bouwgrondstoffen zich gespecialiseerd in het leveren van grondstoffen voor de beton, asfalt en spoor-, weg- en waterbouw sectoren.

Vloot

De Hoop Bouwgrondstoffen is producent van zeezand en beschikt over de zeezuigers Ruyter, Anchorage & Krakesandt

Daarnaast hebben wij een uitgebreide vloot van beun- en vrachtschepen die jaarlijks vele miljoenen grondstoffen bezorgen door Nederland en België. Voor het meer specialistische werk beschikken wij over kraanschepen en cementtankers.

Transport

Ook over de weg vervoeren wij onze grondstoffen. Voor het specialistische werk van cementtransport hebben wij onze eigen cementwagens.

Daarnaast kunnen wij voor het vervoer van Big Bags rekenen op ons zusterbedrijf Trablo. Zij zijn gespecialiseerd in het transport van Big Bags en verschillende beton producten. Dit doen zij voornamelijk in de regio Zeeland en West-Brabant.

Voor het bulk transport per trailer werken wij samen met een aantal geselecteerde partners uit de regio. Samen met deze betrouwbare partners kunnen wij altijd de beste transport oplossing voor u verzorgen.

Productie

Betonpuin wat vrij komt bij de sloop van gebouwen kan perfect hergebruikt worden (circulair worden toegepast) in beton.Op deze wijze ontstaat met recht een circulaire economie. In Bergen op Zoom beschikt De Hoop over een specialistische puinbreker die geheel is ingericht om betongranulaat 4/22 te produceren. Dit product wordt teruggeleverd aan de betonindustrie en vervangt daarmee een primair product als grind. Zie de aparte bedrijfspagina voor meer details.

Laboratorium

De Hoop beschikt over een aantal laboratoria op verschillende productielocaties om de bouwgrondstoffen van De Hoop te kunnen leveren onder de strengste normen. Ook houden onze laboranten regelmatig audits bij externe producenten waar wij materialen inkopen om zeker te zijn dat deze voldoen aan de kwaliteit die wij van hen verwachten.