Wegenbouw

In Nederland liggen vele kilometers verharde wegen die steeds intensiever worden gebruikt. Dit vraagt om een continu proces van verbeteringen en innovaties in de wegenbouw.

Als leverancier van bouwgrondstoffen voor wegenbouwprojecten zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Zo zijn wij onder andere actief m.b.t. de verbetering van akoestische en visuele eigenschappen van het wegdek, maar ook bij het terugdringen van primaire grondstoffen bij veel wegfunderingsvraagstukken.

Wegfunderingen

We hebben een breed scala aan wegfunderingsoplossingen. Een korte greep uit het assortiment:

  •  Menggranulaat uit eigen productie
  •  Duomix, funderingslagen voor zware aslasten
  •  Hydraulisch Fosforslakmengsel (HFS), voor een besparing in de laagdikte van het asfalt.
  •  BGS-Base, een goedkoop en makkelijk te verwerken funderingslaag voor onder elementenverhardingen.
  •  Argex, een lichtgewicht funderingsmateriaal met een SG van slechts 800 kg per m3 verdicht in het werk.

Asfalt - onder- en tussenlagen

Voor de onder- en tussenlagen van asfalt levert De Hoop kalksteen in de afmetingen 6-14mm, 14-20mm en 20-32mm. Omdat kalksteen ruimschoots beschikbaar is, geen laagwatertoeslagen kent en relatief goedkoop is is het een gewild product voor onder- en tussenlagen.

Asfalt - deklagen

De Hoop Bouwgrondstoffen ontwikkeld al jaren met haar klanten asfaltmengsels die voldoen aan de allerhoogte eisen en/of bijzondere eigenschappen hebben. We maken hierbij gebruik van hoogwaardige grondstoffen als Granusil voor betere zichtbaarheid, Tilrood voor fietspaden en Porfier voor zeer veeleisend asfalt zoals de landingsbanen op Schiphol.

Asfalt - oppervlaktebehandeling

Oppervlaktebehandeling is een vak apart! Er is een aparte Erkenningsregeling voor oppervlaktebehandeling waarvan De Hoop partner is en hebben wij diverse materialen die goedgekeurd zijn om toegepast te worden. Het betreft Porfier, Tilrood en Granusil. Deze materialen voldoen aan de strenge eisen die door de Erkenningsregeling worden gesteld.

Bermverhardingen

Speciaal voor bermverhardingen gebruiken wij Doornikse kalksteen in de afmeting 56-125mm wat zowel in grote hoeveelheden direct uit de groeve geleverd kan worden maar ook in kleinere hoeveelheden of zelfs per Big Bag vanaf ons depot in Oud-Gastel

Tevens is het materiaal Duomix uitermate geschikt als bermharding en/of als ondergrond voor grasbetontegels.

Producten in wegenbouw

Projecten in wegenbouw