TuinIdee 2020 met bouwgrondstoffen van De Hoop

13 februari 2020

Met het voorjaar in zicht, organiseert TuinIdee 2020 deze week het jaarlijkse evenement waar alles draait om de ultieme tuinbeleving. Ook wij inspireren je graag met verschillende toepassingen van onze materialen. Onze producten, afkomstig van Zand en Grindhandel Waalwijk, zijn toegepast in maar liefst 7 inspiratietuinen op het evenemententerrein.

Zo past tuinontwerper Marion Engelen ons BGSPad en Black slate (4-6) toe, als opvulling tussen de grijze tegels. BGSPad geeft een moderne uitstraling, zonder doorgroei van onkruid en is bovendien een 100% gerecycled product.

Ontwerpers Romeo Sommers & Klaas Hogeweg kiezen in hun ontwerp ‘A warm summer night’ voor Flamingo brokken en Ghedi Grey Pebbles 10-20, een totaal nieuwe grindsoort op de Nederlandse markt. Ze lieten zich inspireren door de bosbranden en droogte in Australië. “Wereldwijd lijden steden de laatste jaren baanbrekende hitte records. Door meer groen in de stad en tuin te gebruiken, houden we steden koeler en zal er minder verdamping plaatsvinden.” Grind is daarbij een perfect materiaal voor een goede vochtregulatie.

Jurgina Feith gebruikt in haar ontwerp Doornikse breuksteen en Flamingo split. De natuurlijke materialen zijn gekozen om mensen weer dichter bij de natuur te brengen.

Floor Korte, ontwerper van de tuin ‘Floors Moestuin’, past het materiaal parelgrind (4-16) toe.

De ‘Watertuin’ van ontwerper Frans van den Braak & Heesbeen Tuinen, is gerealiseerd met het materiaal yellow sun (5-11). De naam zegt het al: de heldere gele kleur van de Kalksteen geeft een frisse uitstraling. De Yellow Sun ligt in ECCO Grindplaten welke voor veel meer stabiliteit zorgen bij het belopen. Ook is de steen harder dan een gemiddelde Kalksteen en is daarom toepasbaar op opritten en parkeerplaatsen. In de tuinen is het heel geschikt voor decoratie, tuinpaden en terrassen.

De ‘Wintertuin’ van ontwerper Wim Lips, is buiten bij de ingang van de beurs te bewonderen en blijft liggen t/m Indoor Brabant. In deze tuin ligt Nobre Cal, een gele harfverharding. Nobre Cal is kalk gebonden en plakt niet onder schoenen in tegenstelling tot leem gebonden halfverhardingen. Door de natuurlijke reactie met vocht is het product meer dan voldoende hard voor belasting van fietsen, rolstoelen én alle duizenden voetstappen van alle bezoekers aan de beurs deze week.

We wensen alle bezoekers, standhouders en sponsoren dan ook een succesvolle beurs toe.

Wil je zelf ook nieuwe tuinplannen maken? TuinIdee is te bezoeken van 13 t/m 16 februari 2020 in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.  Naast de inspiratietuinen zijn er diverse workshops en presentaties.

Kijk hier voor meer informatie en tickets: https://tuinidee.nl/